Fluefiske i Varanger

Fluefiske i Varanger

Varanger er ett paradis for fluefiskere. Med midnattsola og de lange sommernettene ligger alt til rette for en god sesong.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
fra 300 kr
Varighet
24t
Antall personer
Bookingforespørsel

Fluefiske i Varanger

Varanger er ett paradis for fluefiskere. Med midnattsola og de lange sommernettene ligger alt til rette for en god sesong. Hvert år får vi besøk av en rekke gjester fra hele verden. Med ett enkelt mål, å fiske laks. Kun en times rekkevidde fra tunet ligger det hele fem gode lakseelver. En av Norges beste smålaks elver, Jakobselva ligger kun en fem minutters gåtur fra Varangertunet.

Vi får ofte spørsmål rundt fluefiske mulighetene i Varanger. For å gjøre det litt lettere for deg å planlegge turen har vi laget en liste over alle elvene i nærområdet og alt du trenger å vite om de. Slik at du kan være forberedt å få mest mulig ut av dine eventyr i Varanger.

5 Lakseelver i Varanger

1. Vesterelv

Vesterelv er ei lita elv som kan by på et artig og godt fiske. Elva er ei typisk smålaks elv. Det er et relativt lett terreng å vandre i, hvor du kan fiske i rolige strømmer. Fra august og utover kan elva se liten ut, men ikke la deg lure. Den kan fortsatt by på et fint fiske.

Elva ligger rundt en 40 minutters kjøretur fra Varangertunet, 10 minutter sør for Varangerbotten. Fiskekort for denne elva får du hos oss.

2. Bergeby

Kjører du østover fra Vesterelv kommer du til Bergebyelva, som ligger øst for tettstedet Nesseby. Bergebyelva ligger rundt en 20 minutters kjøretur vest for Varangertunet.

Dette er nok ei lita lakseelv som huser fine laksestammer. Hvis du stopper ved broa som skiller elva og ishavet på vei mot Varangertunet kan du se laksen gå i ring mens den venner seg til ferskvannet når havet stiger. Du kan starte fisket i elva like ovenfor riksveien og derfra fiske deg flere mil oppover. Dette er også kjent for å være en smålaks elv, men hvert år tas det laks på opptil 10-12kg. Kort til denne elva får du også hos oss.

3. Jakobselv

Vestre Jakobselv er kjent for å være en av Norges beste smålaks elver, og hovedattraksjonen for fluefiskere som kommer til Varanger for å prøve lykken. Hvert år tas det mellom 10-15 tonn laks i elva. Elva er i hovedsak kjent for smålaks, men mellom store og store laks tas også jevnlig. Hvert år blir det rapportert fangst på opptil 15 - 20kg.

Elva er lett tilgjengelig og byr på et spennende fiske i fine dype kulper, stryk og roligere partier. Utover sommeren når fisken begynner å gå høyere opp i elva kan man fiske på en strekning på ca 4 mil. Som sagt ligger denne elva kun 5 minutter fra Varangertunet, og kortene får du kjøpt hos oss.

4. Skallelv

Skallelva er en liten elv, med en beskjeden laksestamme, men inn i mellom kan du oppleve et fint fiske. Tidligere har elva huset en god sjørøye bestand, men også her har tilbakegangen vært markant de siste 15-20 årene. Om fiskelykken ikke er på din side vil det uansett være en fin opplevelse i urørt natur. Her kan du også ta turen innom den lille bygda ved elvas utløp. Fiskekortene får du hos oss.

5. Komagelv

Komagelv er kjent for sitt gode fiske av smålaks, men her tas også mellomstore og store laks jevnlig. Elva er bred og grunn, med kulper tett i tett fra brua ved riksveien og oppover. Her finner du alltid en plass å fiske og du vil garantert se laks som hopper i strykene på sin ferd opp over elva. Dette gjør det til en artig elv å fiske i. Elva ligger rundt en times kjøretur fra tunet. Fiskekort til denne elva får du kjøpt i bruhytta på stedet.

Er du interessert i et kurs?

I samarbeid med våre samarbeidspartnere kan vi tilby både guiding, kaste kurs og fluebindekurs. Dette er perfekt for deg som synes fluefiske høres spennende ut, men kunne trenge litt hjelp til å komme igang. Eller deg som ønsker å ta det til nye høyder.

Her får du muligheten til å møte lokale fiskere med høy kompetanse innen sitt fagfelt. Fluefiske trenger ikke bare være for de som har hold på lenge og som "kan dette". Alle må jo starte et sted. Kanskje du og din familie vil finne en ny hobby, eller du og vennegjengen ønsker å lære mere om dette. Kanskje du og din bedrift ønsker å gjøre noe hyggelig og helt nytt i lag. Dette er virkelig en perfekte aktiviteter i forbindelse med kurs, konferanse og teambuilding.

Praktiskinfo

Sesong 1. juni - 30. august

Prise klasse - Ta kontakt med oss for mer informasjon. 

Varangertunet utfører også desinfeksjon av fiskeutstyr.

Mer informasjon om fiske i Varanger og regelverk finner du på elveguiden sine sider her.

Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

Opplev hundekjøring i Varanger

Hundekjøring er en opplevelse som passer for hele familien, fra barn til bestemor. Du trenger verken være super trent eller vant med hund. Kjør selv, eller sitt i sleden.

Se Nordlyset i Varanger

Drømmer du om å se nordlyset? Da må du reise til Varanger!

Varanger fuglepark

Opplev fuglene på nært hold i uforstyrrede omgivelser. Om du ønsker det kan du også få med deg en guide på turen.